Konepajatekniset mittaukset

Konepajatekniset mittaukset

 

Tarjoamme luotettavia koepajateknisiä mittauspalveluja, joihin sisältyvät koordinaatti- ja videomittaukset sekä profilometria. Mittauslaboratoriomme laitteisiin kuuluvat koordinaattimittauskone Wenzel LH86, videomittauskone SmartScope FOV ja profilometri Mitutoyo Formtracer.

Kenelle

Soveltuu teollisuuden toimijoille.

Laitteiston käyttökohteet

Koordinaattimittakone soveltuu parhaiten valamiseen tarkoitettujen muottien, valettujen tuotteiden ja koneistettujen kappaleiden mittaamiseen.

Mittaus perustuu mittakärjen kosketukseen kappaleessa, joten pehmeät tuotteet eivät sovellu mittauskohteiksi. Koordinaattimittakoneen tärkein sovellusalue on geometriset toleranssit. Koordinaattikoneen mittaamia pisteitä voidaan myös hyödyntää 3D mallintamisessa, kun mallinnetaan jokin olemassa oleva tuote, josta ei ole saatavilla 3D tiedostoa (reverse engineering). Koordinaattikoneen mittausalue on 600x800x500 mm (XxYxZ).

SmartScope soveltuu parhaiten pienten osien mittaukseen. Mittaus perustuu videokuvan kontrastieroihin. Smarscopen mittaus alue on noin150x250x20 mm (XxYxZ).

Profilometrillä mitataan yleensä optisen pinnan muototarkkuutta ja pinnanlaatua konepajateollisuudessa ja fotoniikassa. Mittaus perustuu koskettavan mittakärjen liukumiseen kappaleen pinnalla. Profilometrin mittaus alueen halkaisija on noin 100 mm ja profiilin korkeus voi vaihdella 20 mm.

Hinta

Koordinaattimittaus 100 €/h
Videomittaus 100 €/h
Venymäliuskamittaukset 100 €/h
Profilometrimittaus 95 €/h
Raportointi 80 €/h

Hintaan lisätään voimassa oleva ALV.

Yhteyshenkilö

Laboratorioinsinööri Jussi Nyyssönen
jussi.nyyssonen[at]karelia.fi
Puh. 0504137912